Az első receptajánlóm a már régóta vágyott rakott krumpli.Azért régóta, mert vallom, a főzést nem lehet elkapkodni...ehhez az ételhez viszont nekem idő kell...
Nagy örömmel fedeztem fel, hogy lehet házi lecsókolbászt kapni a piacon, ami ízletes és finom és ami nekem kellemes meglepetés volt, hogy nem pépes, hanem az összetevők felismerhető állapotban vannak benne...
Hozzávalók:
80 dkg főzni való burgonya
50 dkg főzőkolbász
5-6 tojás
jó bőven tejföl
A burgonyát és a tojást megfőzzük, megtisztítjuk, Akkurátusan mindent felkarikázunk.
Egy tepsit kizsírozzunk, majd rétegelve lerakjuk a hozzávalókat, burgonya, tojás, kolbász, aztán még egyszer...közben az egyes rétegeket ne felejtsük el sózni, esetleg borsozni. Tetejét jó alaposan meglocsoljuk tejföllel (nekem cca 3 dl ment rá, de mehetett volna mind a fél liter) ha kicsit cifrázni szeretnénk, akkor a tejfölbe keverhetünk kicsi apróra zúzott fokhagymát. Higgyék el, jót tesz az emésztésnek.
Mi tölgyfalevél salátával ettük.
Csak érdekességkén említem meg, hogy Édesanyám rám szólt, hogy máskor elég egy fej saláta is... ♥ Pedig nem is válogattunk...