Receptek a Budaörsi Gazdapiacról

Receptek a Budaörsi Gazdapiacról

Székelykáposzta...

2015. november 05. - ciluklári

Régen jelentkeztem, mentségemre szolgáljon, hogy nyaralós, eltevős időszak volt. de most megint itt vagyok és még mindig nem lettem gasztro - blogger, csak egy mezei háziasszony, aki küzd a mindennapok kérdésével : "mit főzzek ma" ???

Teszem mindezt a napi munka után/mellett, mint sokan mások, és teszem mindezt úgy, hogy 86. évében lévő Édesanyámnak minél változatosabb ételeket tudjak felszolgálni. Igen, felszolgálni... Amíg kicsi gyermek voltam, addig ő látott el engem, most, fordul /fordult a kocka.. bár időnként nagy bestia vagyok, körbe udvarlom, egy jó paradicsom leves, egy finom zöldbabfőzelék kedvéért.

receptes

A héten székelykáposztát főztem... 



A szalonnát és a hagymát apró kockákra vágtam, megpirítottam, kicsi paprikát tettem  rá. Eközben a füstölt oldalast kicsit előfőztem, majd a pörkölt alaphoz tettem.

Amikor félig puha lett a hús, hozzáadtam a káposztát is, frissen szedett babérlevelet, és összefőztem. Menet közben a füstölt húst kivettem, kicsontoztam, felkockáztam és úgy tettem vissza. A végén még egy kis házi paprika krém került bele, mivel ennek magas a sótartalma (és az oldalas is sós volt ) így külön sózást nem igényelt.

Jófajta házi tejföllel és kenyérkével tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://skmk.blog.hu/api/trackback/id/tr927991089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása